fbpx

Nykyaikaan kuuluu paljon asioita joista ei voi olla iloinen. Mutta myös hyviä asioita tapahtuu. Yksi ihana asia on se että kierrätys ja materiaalien uusiokäytön tärkeys on tunnustettu ja muuttunut muodikkaaksi trendiksi. Luonnonvarojen säästäminen ja elinympäristömme pilaantumisen ehkäiseminen on ensiarvoisen tärkeää. Tässä kuitenkin tarkastelen asiaa lähinnä luovuuden näkökulmasta. Viestini ei ole se että klipsu askartelulla maailma pelastuu.

Kautta aikojen Suomessa on osattu hyödyntää alkuperäiseen tarkoituksensa kelpaamattomaksi käynyt esine, vaate, pakkaus jne. materiaalina johonkin ihan toisenlaiseen käyttöön. Pula- ja sota-aika pakotti ihmiset nuukuuteen ja kekseliäisyyteen.

Esimerkiksi perinteinen räsymattomme on mitä loistavin esimerkki materiaalin uusiokäytöstä.

Lue koko artikkeli MadeBy.fissä

%d bloggaajaa tykkää tästä: