fbpx

Usein kysyttyjä kysymyksiä jouhikoruista ja niiden tilaamisesta

Miten tilausprosessi toimii?

Laita minulle viestiä sähköpostitse, niin voimme keskustella, että millaisia jouhia sinulla on saatavilla, ja mitä niistä haluaisit luotavan. Jouhien määrä ja pituus vaikuttavat siihen, että mitä voin niistä toteuttaa. Suunnittelen uniikin korun toivomuksesi huomioon ottaen.

Kun olemme päässeet yhteisymmärrykseen korun ideasta, annan sinulle toimitusohjeet ja – osoitteen jouhille sekä aikataulutan korun tekemisen. Lopullinen aikataulu lyödään lukkoon jouhien saavuttua.

Lähetän aina valokuvan valmiista työstä ennen toimitusta ja hyväksynnän jälkeen toimitan tilauksen postiennakolla.

Kuinka hyvin jouhikorut kestävät käytössä?

Eliniän oikealla huolenpidolla.

Eri hevosten jouhien laatu vaihtelee, juuri niinkuin ihmisten hiusten laatu vaihtelee – joillakin hevosilla on ohuet ja pehmeät jouhet, toisilla paksut ja karkeat.  Huolimatta jouhien laadusta, koru voidaan saada kestämään eliniän oikealla hoidolla. Lue lisää jouhikorusi hoidosta seuraavasta kysymyksestä.

Miten pidän jouhikoruni kunnossa?

Jouhet itsessään ovat hyvin kestäviä. Tyypillisin vaurio on korun johonkin tarttuminen ja yksittäisten jouhien katkeaminen tai punoksesta irtoaminen. Tästä syystä suosittelen, ettei jouhikoruja pidetä esimerkiksi puutarhatöissä tai muiden aktiviteettien aikana, jolloin vahinkoja voi helposti tapahtua.

Erilaiset kemikaalit voivat myös heikentää jouhia, joten suosittelen välttämään jouhikorun altistamista esimerkiksi käsivoiteille tai parfyymille. Suosittelen myös poistamaan jouhikorut suihkun, kylvyn, uimisen ja saunomisen ajaksi eri kemikaalien välttämiseksi.

Korun metalliosat ovat 925 hopeaa (ellei muusta ole tilauksen yhteydessä sovittu) ja hopea luonteensa omaisesti patinoituu (tummuu) ajan kuluessa. Hopean voi kirkastaa hopean puhdistusliinoilla. Suosittelen kuitenkin välttämään korujen puhdistusnesteisiin upottamista, sillä ne voivat vaurioittaa jouhia.

Kuinka paljon jouhia tarvitaan?

Jouhien pituus- ja määrätarve riippuu käytetystä punoksesta sekä punottavan nauhan pituudesta. Hyvä lähtökohta on noin lyijykynän vahvuinen nippu vähintään 50cm pitkiä jouhia.

Jouhia ei voi jatkaa punonnan aikana, joten punoksen maksimipituus määräytyy lyhimmän jouhen perusteella.

Voiko harjajouhia käyttää?

Yleensä harjajouhet ovat liian lyhyitä punontaan. Harjajouhet ovat myös ohuempia ja heikompia, joten niistä saa harvoin kauniita punoksia. Sen sijaan niistä voi valmistaa tupsumallisia avaimenperiä, korvakoruja tai riipuksia.

Mitä jos minulla ei ole sopivia jouhia?

Minulla on varastossa erivärisiä jouhia, joista valmistan mielelläni korun jos sinulla ei ole tarkoitukseen sopivia jouhia.

Pitääkö jouhet pestä ennen lähettämistä?

Ei tarvitse. Pesen ja esikäsittelen jouhet aina ennen punonnan aloittamista.

Kuinka toimitan jouhet sinulle?
  • Niputa jouhet tyvipäästä kuminauhalla tiukasti siten, että nippu pysyy kasassa ensimmäisen pesun ajan.
  • Pakkaa jouhet Minigrip pussiin ja lähetä kirjekuoressa. Osoitteen toimitan sinulle sähköpostitse korua suunnitellessamme.
  • Liitä lähetykseen omat yhteystietosi, ettei jouhesi mene sekaisin muiden töiden kanssa.

Huom: Valitettavasti kirjelähetyksiä katoaa joskus kuljetuksen aikana, joten jos jouhesi ovat korvaamattomia (esim. paremmille laitumille siirtyneestä rakkaasta ystävästä joita ei enää ole saatavissa lisää), niin suosittelen lähettämään kirjattuna kirjeenä.

Palautatko ylimääräiset jouhet?

Tietysti! Toimitan ylijääneet jouhet sinulle takaisin valmiin korun kanssa.

Toimitatko ulkomaille?

Kyllä. Korujani on jo toimitettu ympäri maailmaa.

Kuinka kauan tilaustyössä kestää?

Normaali toimitusaika on noin kaksi viikkoa jouhien saapumisesta.

Mutta koska teen kaikki korut henkilökohtaisesti ja huolella käsityönä, on tilanteita joissa toimitusajan pituus voi vaihdella:

  • Sesonkiaika: tilaukset toteutetaan jouhien saapumisjärjestyksessä (ei siis tilausjärjestyksessä), joten jos jonossa on useampia toitä (esimerkiksi joulun alla), voi toimitusaika olla pidempi. Informoin tästä jo työtä tilatessa ja varmistan lopullisen toimitusajan pituuden jouhien saapuessa.
  • Erityistilanteet: silloin tällöin otan osaa suurempiin projekteihin (kuten esimerkiksi kirjan kirjoittamiseen), joka voi aiheuttaa muutoksia toimitusaikoihin. Informoin tästä jo työtä tilatessa ja varmistan lopullisen toimitusajan pituuden jouhien saapuessa.
Voiko koruun yhdistää useamman värisiä tai useamman hevosen jouhia?

Tietysti.

Mitä jos en ole varma onko jouhia tarpeeksi tai ovatko ne riittävän pitkiä?

Jos olet epävarma jouhien määrästä tai pituudesta, ja niiden koruntekoon sopivuudesta, voit laittaa niistä kuvan sähköpostitse viivoittimen tai mittanauhan vieressä, että saan paremman kuvan materiaalin soveltuvuudesta. Voit myös lähettää jouhet minulle arvioitavaksi postitse.

Tarvittaessa voin käyttää jouhiesi lisäksi myös varastojouhia, mikäli niin haluat.

Minulla on paljon erilaisia korumalleja ja mielelläni suunnittelen uusia, joten löydämme varmasti oikean ratkaisun juuri sinun korullesi.

Teetkö korjaustöitä?

Lähetä minulle sähköpostitse kuva rikkoutuneesta korusta ja kuvaus vahingosta, niin voin arvioida, että onko korjaaminen mahdollista. Korjauksen hinta määräytyy tilanteen mukaan.

Mitä metallia koruissa käytetään?

Korujen metalliosat ovat 925 hopeaa, ellei korua suunnitellessa toisin sovita.

Ei sisällä nikkeliä, lyijyä tai kadmiumia.

Kuinka varmistan, että korusta tulee sopiva?

Rannekoru: mittaa ranteesi ymparyys ilman löysyysvaroja. Valmistan korun ranteeseen sopivaksi, seka varustan sen pituudensäätöketjulla.

Kaulakoru: Ilmoita haluamasi kaulakorun pituus. Voit esimerkiksi mitata lempikaulakorusi.

Korustani on lukko rikkoutunut, voitko korjata?
Ovatko jouhikorut vedenkestäviä?

Jouhikorut sinällään ovat vedenkestäviä, mutta suosittelen vahvasti poistamaan korut suihkun, kylvyn, uimisen ja erityisesti saunomisen ajaksi. Jouhet imevät itseensä vettä, joka voi vaikuttaa korun ulkoasuun, sekä kemikaalit voivat himmentää jouhia ja heikentää niiden kestävyyttä.

100% suomalaista laadukasta käsityötä

Ylpeä osa suomalaisen suunnittelun ja käsityön verkostoa

Suomen käsityöyrittäjät
Yrittäjänaiset
Yrittäjät 2014 jäsenyritys